Bli kvitt pop-up-faktura fra Platte Media

Tips en venn

Mottakers e-post:
Din e-post:

Bli kvitt pop-up-faktura fra Platte Media

18.05.2009
Dersom datamaskinen din er blitt infisert med skadelig programvare fra Platte, og du ikke med viten og vilje har inngått en avtale om dette, anbefaler Forbrukerombudet at du fjerner programmet.

Programvaren kan fjernes ved hjelp av sikkerhetsprogrammer du allerede har på maskinen din eller gratisprogrammer som lastes ned fra nettet, for eksempel Windows Defender, Lavasoft Ad-aware eller Malwarebytes.  

Greier du ikke å fjerne programmet på egen hånd, ta kontakt med noen som kan hjelpe deg. Forbrukerombudet kan dessverre ikke gi teknisk bistand til å fjerne Plattes programvare.

Forbrukerombudet fraråder deg å oppgi personopplysninger til selskapet eller betale inn beløpene som kreves dersom du ikke har inngått en abonnementsavtale med Platte. Har du ikke oppgitt opplysninger om deg selv har Platte ingen mulighet til gå til rettslige skritt for å inndrive kravet. Selskapet vil ikke kunne få tak i navnet og adressen din på bakgrunn av at de har registrert din IP-adresse.

Forbrukerombudet vil samtidig advare alle mot å laste ned innhold fra nettsider du ikke stoler på. Som regel vil du få et vindu med en advarsel om at du er i ferd med å laste ned programvare, og da bør du lukke dette vinduet.

Forbrukerombudet, Sandakerveien 138, 0484 Oslo | Tlf 23 400 600 | Faks 23 400 601 | Nettredaktør: Trine Aaen