Ulovlig å bruke mobilforsterkere

Tips en venn

Mottakers e-post:
Din e-post:

Ulovlig å bruke mobilforsterkere

04.04.2012

Post- og teletilsynet har tidligere informert om at det er forbudt å bruke såkalte mobilforsterkere for å oppnå bedre signaler i mobilnettene. Forbudet gjelder både privatpersoner og selskaper. Du har dermed ikke lov til å bruke mobilforsterkere for å oppnå bedre mobildekning, for eksempel på hytta eller i båten.

Årsaken til forbudet er at slike forsterkere forstyrrer mobilnettene og kan slå ut dekningen i et helt område.

- Det er viktig at forbrukere og næringsdrivende forstår hvilke alvorlige konsekvenser det kan ha å bruke disse forsterkerne, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet.

Bruk av slikt utstyr uten tillatelse kan straffes med bøter eller fengsel i inntil seks måneder. Post- og teletilsynet har allerede bøtelagt flere selskaper.

Lov å kjøpe, ulovlig å bruke
Det er ikke ulovlig å selge mobilforsterkere i Norge. Derfor er det mulig å få kjøpt dette utstyret både på nettet, over disk her i landet og i utlandet. Det er derimot ulovlig å ta utstyret i bruk.

- Selv om det kan være fristende å bruke slikt utstyr for å få bedre dekning til mobilen på hytta, så vil vi oppfordre forbrukerne om å ta hensyn og la være. Så kan alle nyte påskeferien med like god - eller dårlig - dekning, avslutter Ravne Bugten.

Les mer om dette på Post- og teletilsynets nettsider.

Forbrukerombudet, Sandakerveien 138, 0484 Oslo | Tlf 23 400 600 | Faks 23 400 601 | Nettredaktør: Trine Aaen